ÄKTA RÖK

När: 15 februari 2018, kl: 14:00
Plats: Ingarö
Pris: 300,00 kr
Platser kvar: 0
Bokningsbar t o m: 2018-02-08
Övrigt: -

ÄKTA RÖK

Exklusivt studiebesök hos Lasse Schönemyr
med provsmakning av Äkta rök och Vegme

TORSDAG DEN 15 FEBRUARI Kl. 14.OO är Vännerna välkomna till familjen Schönemyrs Smaklabb på Ingarö. Det är Schönemyr som utvecklat de unika produkterna Äkta Rök och Vegme, som väckt stort intresse och fått många lovord bland många av Sveriges främsta kockar. Enda haken är att Smaklabbet bara har plats för 20 personer. Förs till kvarn med anmälan således.
Så här ser programmet ut den 15/2:

14.00 Vi anländer till Vegme Smaklabb på Ingarö, beläget på en klipphylla 25 meter över havet. Presentation ute på trädäck av innovationerna bakom Äkta Rök-konceptet, hur man extraherar havsalger från saltstänkta Kosteröarna utanför Strömstad i Bohuslän och skapar Seamami som idag används av Mathias Dahlgren, Stefano Catenacci och Melker Andersson samt i kommande Vegmeprodukter. Tänk på varma kläder då den vintriga havsluften kan ge sig rejält till känna på klipphyllan.

14.30 Välkomna in i värmen i Vegme Smaklabb, tillika familjen Schönemyrs hem. Det är här alla matinnovationer har sin början och utvecklas under i stort sett dygnets alla timmar. Det är skaparlust kombinerat med nyfikenhet som är främsta ingredienserna tillsammans med en vidunderlig havsutsikt, enligt Lasse, som är matfamiljen Schönemyrs och Smaklabbets Primus Motor.
Vi får uppleva:

  • Vad är Vegmes utbud, vision och mål? Kort om Vegmes struktur och ägare.
  • Vegmes relation till Charlotte Kalla, Gunhild A Stordalen och en rad stjärnkockar.
  • Buffé med kalla och varma Vegmerätter avnjutes under lättsamt mingel. Öl, vin o vatten serveras. Och kaffe.

Så här kommer vi dit. Buss 430X går direkt från Slussen till Återlöga på Ingarö, där någon från familjen Schönemyr möter upp vid bushållplatsen.Gemensam promenad ca 900 m till Östra Strandvägen 11, där Vegme Smaklabb är beläget.

OBS! Endast 20 platser!
Pris: 300 kr. Endast för medlemmar
Välkommen till en mycket speciell gastronomisk upplevelse!

 

Evenemanget är fullbokat!