Alla priser är angivna i SEK. Betalningsvillkor

Grad av funktionsnedsättning i diagnostik - presentation av nya specialistarbeten

När: 21 januari 2022, kl: 14:00
Plats: Zoom
Pris: 0,00 kr
Platser kvar: 196
Bokningsbar t.o.m: 2022-01-20
Max antal biljetter/pers: 1
Övrigt: -

SNPF Östra bjuder in till föreläsning 21 januari 2022 kl 14-16

Klas Wiberg och Karl Olsson presenterar sina specialistarbeten. I sina arbeten har de båda behandlat temat bedömning av funktionsnedsättning vid ADHD och autism respektive vid intellektuell funktionsnedsättning.

På grund av rådande pandemiläge kommer föreläsningen att ske via zoom.

Välkommen med din anmälan!

 

Grad av funktionsnedsättning hos patienter med ADHD och autism

Diagnostiska bedömningar är en komplicerad process. Klas kommer att föreläsa om just diagnostiska bedömningar, autism, ADHD, det kliniska grubblet i vardagen och hur det är att känna sig som en bristfällig psykolog.  I sitt specialistarbete undersökte han hur stort självskattat funktionshinder patienter med ADHD och autism har på svenska versionen av WHODAS. 

Klas Wiberg är psykolog på Lessebo Kommun som skolpsykolog och i egen firma. När specialistarbetet skrevs arbetade han på NP-enheten för vuxna i Växjö

Beteendebaserad skattning av Intellektuell Funktionsnedsättning (BIF)

Att bedöma adaptiv funktionsnedsättning som är specifik för intellektuella svårigheter vid IF-utredning kan vara en stor utmaning för den utredande psykologen. I sitt specialistarbete har Karl Olsson validerat intervjuinstrumentet BIF mot mått på begåvning och adaptiv funktion och visar på att det också kan användas för att på ett tidseffektivt sätt bedöma grad av intellektuell funktionsnedsättning.

Karl Olsson är psykolog på Rehabiliteringsmedicin vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala

Medlem

Som medlem gör du din bokning under Min Sida