MapCog Spectra (MCS): Ett nytt test för utredning av koncentrationssvårigheter

När: 22 november 2017, kl: 13:00
Plats: Rum L225, Linnéuniversitet i Växjö, Institutionen för psykologi, L-huset, Trummenvägen 11.
Platser kvar: Obegränsat
Bokningsbar t o m: 2017-11-15

Sveriges Neuropsykologers Förening välkomnar till halvdagsseminariet på Linnéuniversitet i Växjö!

Professor Siegbert Warkentin kommer att presentera aktuell kunskap om uppmärksamhet och metoder att undersöka denna förmåga samt preliminära data från undersökningar med ett nytt test för utredning av koncentrationssvårigheter MapCog Spectra (MCS). Han är verksam vid Insitutionen för psykologi vid Linnéuniversitet i Växjö samt bedriver metodutveckling av neuropsykologiska test avseende uppmärksamhetsfunktioner vid Lunds Universitet.

Testet MCS baseras på den senaste tidens hjärnforskning och är kliniskt prövat samt har visat sig vara effektiv som ett diagnosstöd. Dessutom används MCS vid utvärdering och monitorering vid medicinsk behandling av barn/ungdomar med koncentrations- och uppmärksamhetsstörning (ADHD).

Hjärtligt välkommen till en spännande eftermiddag fylld av ny kunskap om uppmärksamhet!

Irina Landin
SNPF Södra