Alla priser är angivna i SEK. Betalningsvillkor

Webbinarium: Bokens fysik – ett föredrag om tryck, trender, tekniker och material med Zane Johansson

När: 9 september 2021, kl: 18:00
Plats: Zoom
Pris: 100,00 kr för medlem / 100,00 kr för övriga
Platser kvar: Obegränsat
Bokningsbar t.o.m: 2021-09-09
Övrigt: -

Välkommen på ett webbinarium om bokprocessens mest fysiska inslag – trycket och binderiet! I dagens alltmer digitala bokvärld har den tryckta boken fått en alldeles speciell ställning. Det är inte bara innehållet som betyder något för en lyckad försäljning. En tryckt boks yttre egenskaper har blivit både ett försäljningsargument och en konkurrensfaktor på ett sätt som vi kanske inte sett tidigare. 

 

Men hur går man egentligen till väga när man ska tänka kring en boks olika tekniska aspekter, som tryck, binderi och efterbehandling samt hållbarhetstänk. Vad är viktigt att tänka på? Vad kan man förvänta sig att tryckeriet ska bidra med och vad kan de förvänta sig av dig som beställare? På detta föredrag får du lära dig mer utifrån frågor som: Vad det finns för olika tekniker att ta hänsyn till och välja bland? När är det värt att betala för en extra effekt, och när är det mest onödiga pengar? 

 

Webbinariet är uppdelat på två pass med kort paus. Det första passet om ca 40 minuter berör grundläggande tryckkunskaper (och kommer ha samma innehåll som Zanes webbinarium i februari 2021). Det andra passet om ca 30 minuter fokuserar på nyheter och trender som är värda att hålla koll på när man producerar böcker för en evigt föränderlig bokmarknad. 

 

 

Föredragshållare Zane Johansson är försäljningsansvarig på Livonia Print i Riga, en av branschens största aktörer. 

 

Datum: den 9 september
Tid: 18.00– ca 18.40 + 18.50–ca 19.20
Plats: Zoom (en länk mejlas ut i förväg)
Pris: 100 kr 

Bokningen är stängd sedan 2021-09-09 17:30:00!