Alla priser är angivna i SEK. Betalningsvillkor

Webbfavorit i repris! Boktypografi, en kurs om brödtextsättning, läsbarhet och typsnittsval

När: 25 augusti 2020, kl: 18:00
Plats: Zoom
Pris: 500,00 kr för medlem / 500,00 kr för övriga
Platser kvar: Obegränsat
Bokningsbar t o m: 2020-08-20
Max antal biljetter/pers: 1
Övrigt: -

Typografi är någonting som alla i bokbranschen kommer i kontakt med dagligen – oavsett om du skriver, formger, redigerar, korrekturläser eller förlägger böcker.

Den här kursen fokuserar på bokens typografi och går igenom grundläggande och klassiska principer för sättning av läsvänlig brödtext. Vilka proportioner och inställningar gör läsningen behaglig? Hur arbetar man aktivt med luft kring texten för att göra den mer tillgänglig? Hur tänker man kring genreanpassning av typografi?

Efter kursen kommer vi att ha en kortare chattstund där du som deltagare får möjlighet att ställa frågor kring typografiska utmaningar som du stöter på i ditt arbete. Kursledaren tar gärna emot alla tänkbara frågor om typografi i förväg.

Kursen är en mycket konkret och bildspelsbaserad föreläsning. Man behöver inte ha In Design igång under kursen, delar av materialet skickas ut efteråt för repetition.

Eva Wilsson utbildade sig vid London College of Printing och Konstfack, och arbetade många år med formgivning av konstböcker i London och Amsterdam. Sedan tio år formger hon böcker åt små och stora förlag i Sverige samt undervisar i typografi på Beckmans, Broby grafiska och Medieinstitutet samt ute på företag.

Under kursen ger Eva handfasta tips kring arbete med text och typografi och visar inspirerande exempel på bokformgivning idag.

Datum: 25 augusti
Tid: 18.00–19.00 (45 min föreläsning + 15 min chatt)
Plats: Digitalt via Zoom (länk med inbjudan skickas ut dagen före kursen)
Pris: 500 kr

Anmälan är bindande.

Bokningen är stängd sedan 2020-08-20 16:00:00!