Alla priser är angivna i SEK. Betalningsvillkor

HÄNG MED PÅ MÄRKNING AV JÄTTEFISKEN ASP I FYRISÅN FVI arrangerar ett digitalt studiebesök

När: 21 april 2021, kl: 09:00
Plats: Platsbesök via Microsoft Teams
Platser kvar: Obegränsat
Bokningsbar t.o.m: 2021-04-20

OBS! Flyttat till onsdag 21 april p.g.a. dåligt väder på torsdag.

Föreningen Vattens I-sektion (FVI) bjuder in dig till ett spännande möte med Upplands landskapsfisk asp. Du får chansen att lära dig mer om Asp-projektet och vara med vid asp-märkning. Efter att Uppsala kommun för 13 år sedan invigde en fiskpassage vid Islandsfallet i Fyrisån har asparna återvänt till sin forna lekplats mitt i centrala Uppsala. Antalet lekande aspar ökar successivt och de senaste åren har cirka 300 aspar årligen registrerats i den fiskkamera som finns på plats. Vissa aspar fångas och märks i syfte att se om de återvänder eller dyker upp på andra lekplatser kring Mälaren.

När: Onsdag 21 april 2021 klockan 09.00-10.00. Notera att aktiviteten kan komma att flyttas för att anpassas till uppvandringen av asp, vilket styrs av vattentemperaturen.
Hur: Platsbesök via Microsoft Teams
Anmälan: Senast tisdag 20 april kl 16.00.
Länk till studiebesöket: Den 20 april skickas en personlig Teamslänk ut till dig som är anmäld. Där bifogas även en del annan information som du kan ta del av.

Avgift:
Medlemmar: Kostnadsfritt
Icke medlemmar: 200 kr, student 100 kr (samma pris som personligt medlemskap).
Bli medlem: https://blimedlem.foreningshuset.se/foreningen-vatten

09.00 Information om asp och fiskkameror vid Islandsfallet
09.30 Live-märkning av asp och information om märkningsutrustning
10.00 Avslut

För ytterligare frågor,
kontakta FVI:s ordförande Anders Larsson; anders.larsson@tyrens

Bokningen är stängd sedan 2021-04-20 16:00:00!