FEF inbjudan - Chair of the Year

Plats: Handelshögskolans Atrium
Pris: 0,00 kr
Bokningsbar t o m: 2016-05-25

Härmed inbjuds du till presentationen av en mycket omfattande studie av hur bolagsstyrning faktiskt går till i Sverige och övriga Norden. De som inbjuds är kontroll-/huvudägare-, andra större ägare, större placerare/investerare i noterade bolag, styrelseordföranden, styrelseledamöter, vd:ar och cfo:s i större noterade och onoterade (privata och statliga) företag. Det gäller då både de aktörer och bolag som medverkat i studien och företrädare för andra ”motsvarande” bolag/organisationer. Dessutom inbjuds ett antal reglerande aktörer alltifrån företrädare för den politiska makten till de som har att vårda och utveckla koden för bolagsstyrning.

Samtidigt utdelas också priset till årets Chair of the Year i Sverige.
Vinnare 2015:
Norge:                Ole-Eirik Lerøy, Marine Harvest asa
Finland:              Bjørn Wahlroos, Sampo
Danmark            Ole Andersen, Chr Hansen Holding.

Onsdagen den 8 juni kl 16.00–17.30 presenterar undertecknad tillsammans med dr Salla Pöyry resultaten från den mycket omfattande studie av hur bolagsstyrningen går till i praktiken i Sverige och övriga Norden. Det handlar då om erfarenheterna ifrån 36 större företag i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige. Ca 225 huvudägare, ordföranden, styrelseledamöter och verkställande direktörer har generöst ställt en del av sin tid till förfogande och samtalat om hur över 1000 (styrelse)ärenden hanterats.

Studien har genomförts vid Center for Governance and Management Studies vid SIR/HHS.
- En översikt över centret och dess verksamhet presenteras av dess chef docent Markus Kallifatides (5 minuter).
- Därefter redovisas slutsatserna från denna studie av dr Salla Pöyry och undertecknad (30 minuter).
- Tre styrelseordföranden kommenterar sedan de resultat som förmedlats (30 minuter).

• Carl Bennet (Getinge) (tillika huvudägare i bolaget)
  • Gunnar Brock (Stora Enso)
  • Leif Johansson (AstraZeneca och Ericsson)

- Därefter är det öppet för frågor från auditoriet (15 minuter).
- Avslutningsvis presenteras årets Chair of the Year i Sverige av dir Gunnar Eckbo (10 minuter).

Dag:            Onsdagen den 8 juni 2016

Tid:               16.00 – 17.30, efteråt serveras en lättare förplägnad.

Plats:            Handelshögskolans Atrium

Anmälan:     Företagsekonomiska Föreningen, www.fef.se

Björn Wolrath

Bokningen är stängd sedan 2016-05-25 20:59:00!