Eva Östling Ollén, förbundsdirektör Bemanningsföretagen inom Almega: - Vi inte bara bemannar!”

När: 2 februari 2005, kl: 00:00
Plats: Ej angiven
Platser kvar: Obegränsat
Bokningsbar t o m: 2005-02-01

Eva Östling Ollén, förbundsdirektör Bemanningsföretagen inom Almega:

Vi inte bara bemannar!”

Bemanningsföretag utmanade tidigt etablerade uppfattningar om hur arbetsmarknaden skulle vara och se ut. Att någon annan aktör än staten kunde gå in och förmedla personal och arbetskraft ansågs fram till för drygt tio års sedan i det närmaste som en provokation mot den ”svenska modellen”
Inställningen har dock ändrats då bemanningsföretag visat sig vara duktiga på att sätta människor i jobb och många gånger på områden där AMS misslyckats. Inte minst för invandrare är bemanningsföretagen en bra ingång till arbetsmarknaden.
Bemanningsföretagen har haft några dåliga år. Nu börjar det att röra sig uppåt igen och  branschen väntar bättre tider. Av den totala arbetskraften svarar bemanningsbranschen för strax under en procent.
Det är högre än för övriga Norden men lägre än EU-genomsnittet som är 1,5  procent.

Eva Östling Ollén, förbundsdirektör Bemanningsföretagen inom Almega kommer att berätta om

• Bemanningsföretagen och deras tjänsteutbud.
  • Skillnader mot arbetsförmedlingarnas sätt att tackla förmedling av personal.
  • Att bemanningsföretag som beviljas auktorisation måste följa etiska regler.
  • Förhållandet mellan entreprenad och uthyrning.
  • Varför arbetsgivare väljer att hyra personal.
  • Outsourcing av personalavdelning.
  • Arbetsmiljön för inhyrd personal, vilka passar.

Dag: den 02 Feb 2005
Tid:
Plats:
Måltid:

Anmälan: www.fef.se
E-mail: info@fef.se
Tel: 08-556 061 42 (9:00 – 12:00 Föreningshusets Medlemsservice)

Bokningen är stängd sedan 2005-02-01 00:00:00!