När: 9 mars 2005, kl: 00:00
Plats: Ej angiven
Platser kvar: Obegränsat
Bokningsbar t o m: 2005-03-08

Dag Lindskog, chefekonom vid DnBNOR Asset Management tillika ordförande i sektionen för Finansiering:

Hög tillväxt och låg inflation - en ny guldålder?

Hög tillväxt och låg inflation  - en ny guldålder?

* tyngsta skälen för optimism
* vad kan gå fel?
* varför hänger Sverige med så bra?

I oktober ifjol konstaterade tidskriften The Economist att "over the past year the world economy has grown by almost 5%, its fastest pace in two decades. Growth has been powered by two high-octane fuels: America's exceptionally loose monetary policy, which has encouraged consumers to keep spending; and an unprecedented investment boom in China". Få hade detta som huvudscenario för några år sedan när börskurserna föll och föll igen.

Orkar USA och Kina fortsätta att dra? Är fundamenten på plats för en flerårig expansionsperiod? Eller är det hele snart redan över? Varför ligger den svenska ekonomin med både i tillväxttoppen och inflationsbotten?

Dag Lindskog är doktor i nationalekonomi och har 20 års erfarenhet från den svenska finansiella sektorn. Han medverkade regelbundet i radions "Ekonomiska klubben" och deltar numera i dess efterföljare programmet "Pengar".

Om du önskar ta del av huvudpunketna i Dag Lindskogs
presentation så klicka på denna länk:http://www.fef.se/foredrag

Dag: den 09 Mar 2005
Tid:
Plats:
Måltid:

Anmälan: www.fef.se
E-mail: info@fef.se
Tel: 08-556 061 42 (9:00 – 12:00 Föreningshusets Medlemsservice)

Bokningen är stängd sedan 2005-03-08 00:00:00!