Alla priser är angivna i SEK. Betalningsvillkor

SOI Väst - Hur svårt kan det va?

När: 28 november 2019, kl: 09:00
Plats: Scandic Billingen, Skövde
Pris inklusive moms: 2.950,00 kr för medlem / 3.950,00 kr för övriga
Varav moms: 0,00 kr för medlem / 0,00 kr för övriga
Platser kvar: 0
Bokningsbar t.o.m: 2019-11-12
Max antal biljetter/pers: 1
Övrigt: Ange ev. specialkost i noteringsfältet

Välkommen till Skövde och SOI Väst 28-29 november!

Vi hälsar Sveriges offentliga inköpare välkomna till en inspirerande och nätverkande konferens 28-29/11 2019 på temat ”Hur svårt kan det va?”

”Hur svårt kan det va” är ett begrepp som används då och då och med olika syftningar. Ibland används begreppet av oss själva i frustration när andra inte gör det vi vill, ibland av beslutsfattare i syfte att få oss att fixa all världens problematik, ibland i mer positiv mening för att motivera oss själva till att ta oss an en svår utmaning. Alla programpunkter kommer att utgå ifrån detta begrepp. Nu kör vi – Hur svårt kan det va?

Konferensen äger rum på Scandic Billingen (på gångavstånd från Skövde resecentrum). Vi startar kl 9 på torsdagen med registrering och fika. Konferensen avslutas kl 15 på fredagen. På torsdagskvällen bjuds alla in till en 2-rättersmiddag med underhållning i Skövde kulturhus som ligger mittemot Scandic Billingen.

Konferensens moderator är Bo Nordlin, chefredaktör och grundare av Inköpsrådet.

Presentation av programpunkter:


 

 

 

 

Hur svårt kan det va - att införa LOU?
Anna Brandt, koncerninköpschef och Anders Post, LOU-jurist- RISE Research Institutes of Sweden AB

RISE förändringsresa från privat inköp till upphandlande myndighet. RISE Research Institutes of Sweden AB är Sveriges forskningsinstitut och har en bakgrund i de fyra forskningsinstituten SP, Swedish ICT, Innventia och Swerea. RISE har visionen att på lång sikt vara en internationellt ledande innovationspartner.

 

Hur svårt kan det va - att nätverka?
Michael Saliba, mentor, föreläsare, inspiratör, entreprenör och årets manliga svenska förebild 2019

Michael är en av Sveriges största influencers (som byggde ett nätverk från 0-40 000 kontakter inom ett år) och skaparen av #LinkedInSalibaChallenge, där han uppmanar alla att mäta sin framgång i den positiva skillnad de gör i andra människors liv. Michael vill bygga broar och vara en bidragande orsak till att vi alla kan må bättre. Han vill få fler att tro på sig själva och följa sina mål, att inte låta sig hindras av negativa människor och omständigheter. Varför ska man skapa ett nätverk och hur nätverkar man rätt?  Vad är ett starkt nätverk och vad kan man skapa med ett starkt nätverk? Hur håller man ett nätverk varmt?

 

 

Hur svårt kan det va – att använda skattebetalarnas pengar på bästa sätt?
Panelsamtal med Anton Oskarsson, projektledare Svenskt Näringsliv, Marcus Bäckström, upphandlingsstrateg som bloggar om offentlig upphandling, Simrishamns kommun, Karin Peedu, upphandlingsstrateg, SKL samt Fredrik Tamm,  seniorkonsult/partner DoubleCheck Consulting AB.

Med utgångspunkt från Svenskt Näringslivs rapport “Effektivare offentlig upphandling – mer nytta för pengarna!”  samtalar Bo Nordlin med paneldeltagarna om att följa avtal, att leverera rätt kvalitet till avtalade priser, att göra goda affärer - kort sagt Hur svårt kan det va att använda skattebetalarnas pengar på bästa sätt?

 

 

 


 

 

 

Hur svårt kan det va - att lära sig av aktuella rättsfall?
Anna Ulfsdotter Forssell, advokat, Advokatfirman Ulfsdotter

Det kommer en strid ström av nya domar på upphandlingsområdet och det kan ibland kännas svårt att hänga med. Advokaten Anna Ulfsdotter Forssell, Advokatfirman Ulfsdotter, lotsar dig igenom några av de viktigaste domarna på upphandlingsområdet och sammanfattar det som är viktigt för dig som praktiker att tänka på. Anna Ulfsdotter Forssell spanar också efter trender och tendenser på upphandlingsområdet. Passet syftar till att ge dig en bra inblick och till att få dig att inse att det inte är så svårt!


Hur svårt kan det va - att vara en framgångsrik offentlig inköpare?
Carina Mattsson Sandberg, inköpschef, Region Jönköping

Vägen till korrekta och kostnadseffektiva offentliga affärer går genom professionella offentliga inköpare. Hur säkerställer vi de kompetenser och erfarenheter som framtidens offentliga inköpare bör ha för att driva strategiskt värdeskapande inköpsarbete? Presentation av SOI:s kompetensprofil och SOI:s ”Kompetenskollen”.

 

Hur svårt kan det va - att lyfta inköpsfrågorna till en strategisk nivå?
Iqbal Musaji, koncerninköpschef och årets inköpare 2019, Borås stad

Bo Nordin intervjuar Iqbal Musaji om Borås Stads förändringsresa från en operativ upphandlingsavdelning som ansvarade för gemensamma ramavtal till Koncerninköp med ett strategiskt helhetsansvar för kommunens inköpsprocess. Medgångar och motgångar längs resan!


 

Hur svårt kan det va - att upphandla skrik, skratt och skräck?
Kent Kierdorf, försäljningschef och Maria Gimbro, inköpsspecialist, Liseberg AB

Kent Kierdorf och Maria Gimbro kommer att berätta om hur det är att arbeta med upphandling i Sveriges äldsta kommunala bolag och Nordens största nöjespark Liseberg. 

Hur svårt kan det va - att följa upp avtal?
Lena Lyrstrand, inköpssamordnare och David Borgström, avtalscontroller, Mölndals stad

Så tänkte Mölndals stad men om man börjar uppföljningsarbetet tidigt istället? Redan vid förarbetet, referensgruppsarbetet och vid uppstartsmötet - Hur svårt kan det då va? Lyssna till hur Mölndals stad gick vidare med ”avtals- och inköpscontrolling”.


Hur svårt kan det va - att införa en stöd- och beställarorganisation?
Tommy Klang, upphandlingschef, Skövde kommun

En presentation utifrån uppstarten 2013, om vikten av politisk förståelse, förankring, införandeprojektets upplägg och rollfördelning samt vidareutveckling. 

Hur svårt kan det va - att välja rätt index?
Stefan Pettersson, uppdragsansvarig på enheten för prisstatistik, Statistiska centralbyrån

När två parter sluter ett avtal regleras det ibland slentrianmässigt med ett index, t.ex. KPI (Konsumentprisindex). Ibland regleras det inte alls. Det innebär ofta att den ena parten gynnas orättvist på den andra partens bekostnad. Ökad kunskap om och rätt använt index kan ge konkurrensfördelar. Stefan Pettersson går översiktligt igenom vad ett index är, vad man bör tänka på vid indexklausuler samt vilka index som finns. Passet syftar till att ge en inblick i index och indexanvändning, och att det egentligen är ganska lätt om man gör rätt!

Hur svårt kan det va - att uppnå världsklass?
Jesper Caron, inspiratör och föreläsare

Är du och dina medarbetare på väg i samma riktning eller drar ni hela tiden åt olika håll? Jesper delar med sig av smarta metoder för att skapa ett effektivare samarbete inom organisationen. Det bjuds på konkreta tips och övningar där fokus ligger på att uppnå en mer framgångsrik kommunikation för att skapa en entusiastisk personal och maximera individernas kapacitet. Vi kommer nämligen bara framåt först när alla drar åt samma håll!


Hur svårt kan de va – att ha ett hållbart samhälle?
Patrick Migas, specialist hållbarhet, Kungsbacka kommun

Kommunerna kan vara (eller skulle kunna vara) en av de starkaste krafterna för ett hållbart samhälle. Varför känns det då ibland så svårt att få med hållbarheten i t.ex. inköp och verksamhetsutveckling? Denna fråga ställde sig Kungsbacka kommun och arbetar nu mindre med policys och projekt och mer med en gemensam värdegrund.  


PROGRAM

Med reservation för ev. förändringar av programpunkterna

 

Anmälan och kostnader

Det finns plats för 120 deltagare så vänta inte med din anmälan! Sista anmälningsdag är förlängd till 12/11.

Pris för SOI-medlemmar:        2 950 SEK exkl. moms

Pris för övriga deltagare:         3 950 SEK exkl. moms

Du kommer att få ett sms från SOI Väst samma vecka som konferensen äger rum med en länk till vår konferensapp så var noga med att ange rätt mobilnummer!

Anmälan är bindande, men plats kan överlåtas till annan person.

 

Hotell bokas på egen hand, se förslag på hotell enligt nedan:

 

Scandic Billingen

Tel: 0500-745022
E-post: billingen@scandichotels.com
Enkelrum: 1307 SEK ex moms
Dubbelrum: 1486 SEK ex moms
Vid bokning uppges kod: SKO281119_001 samt ev. faktureringsadress om betalning ej sker på plats.
https://www.scandichotels.se/billingen


Quality Hotel Prisma

Tel: 0500-48 80 00
E-post: q.prisma@choice.se
Enkelrum: 1063 SEK ex moms
Dubbelrum: 1241 SEK ex moms
Vid bokning uppges kod: SOI. Ev. faktureringsadress ska anges senast en vecka före ankomst.
https://www.nordicchoicehotels.se/hotell/sverige/skovde/quality-hotel-prisma/

Clarion Collection Hotel Majoren

Tel: 0500-41 06 10
E-post: cc.majoren@choice.se
Enkelrum: 1135 SEK ex moms
Vid bokning uppges kod: SOI. Ev. faktureringsadress ska anges senast en vecka före ankomst.
https://www.nordicchoicehotels.se/hotell/sverige/skovde/clarion-collection-hotel-majoren/

 

Evenemanget är fullbokat!