Alla priser är angivna i SEK. Betalningsvillkor

Arkivcafé

När: 12 december 2018, kl: 16:00
Plats: Nationalmuseum, Gamla biblioteket, Stockholm
Pris: 0,00 kr för medlem / 100,00 kr för övriga
Platser kvar: 1
Bokningsbar t.o.m: 2018-12-06
Övrigt: -

 

 

Välkommen till Föreningen för arkiv och informationsförvaltnings arkivcafé

Möt författarna till den nya läroboken Information i verksamhet och arkiv - regler och standarder med digitalt perspektiv

 

KVÄLLENS TEMA

Ny lärobok i arkivvetenskap för studenter och yrkesverksamma. Möt författarna Mats Burell och Carina Sjögren.

”Vi har skrivit den här boken för studenter i arkiv- och informationsvetenskap samt yrkesverksamma arkivarier och IT-specialister. Vi menar att boken blir en god följeslagare in i verksamheterna och in i arkiven”.

Mats Burell var huvudredaktör för Svenska Arkivsamfundets tidskrift Arkiv, samhälle, forskning under åren 1996–2001 och tidigare även styrelse- ledamot i Arkivrådet AAS. Han är sedan 1999 verksam i Regeringskansliet, sedan 2010 som ämnesråd med uppgift att bl.a. förvalta Regeringskansliets gemensamma dokument-hanteringsstöd. Mats har tidigare haft arkivariebefattningar vid i huvudsak statliga arbetsplatser som Riksarkivet, Krigsarkivet, Riksförsäkringsverket m.m. alltsedan 1980-talet och arbetat med frågor om gallring, digitalisering, arkivbildning m.m. Mats är kulturvetare med studier i historia, politik med förvaltning, nordiska språk och arkivvetenskap.

Carina Sjögren ledde Mentorbanken vid Svenska Arkivsamfundet under nio års tid, och dessa erfarenheter i samtal med yngre och äldre arkivarier har bidragit till inspiration för denna bok. Hon har varit ordförande i NLA och arkivchef vid Stockholms stadsmuseum och Sveriges Radio, arkivarie i Norrköpings kommun och i Scania samt Stockholms företagsminnen samt drivit ett eget konsultföretag.

Ladda ner inbjudan med program HÄR.

PROGRAM

16.00 – 16.05

Välkomstord
Gertrud Nord, sekreterare, Föreningen för arkiv och informationsförvaltning
16.10 – 16.30

Mats Burell och Carina Sjögren, berättar om hur den nya läroboken vuxit fram och presenterar dess innehåll och olika distributionskanaler (tryckt bok, e-bok, bibliotek etc.)
16.35 - 16.55

Gertrud Nord, verksarkivarie, Nationalmuseum berättar om arkivets nygamla utställningslokal I museet “Gamla biblioteket”
17.00–18.00

Samkväm och fri diskussion. Det kommer också finnas möjlighet att få boken signerad av författarna och att köpa den till kampanjprisBokningen är stängd sedan 2018-12-06 23:59:00!