STHLM 17/11 Må bäst hela livet – om hormoner, stress, magen och cancer- det här vill du veta!

När: 17 november 2015, kl: 17:30
Plats: Maximteatern, Karlaplan 4, 114 60 Stockholm
Platser kvar: Evenemanget är fullbokat!
Bokningsbar t o m: 2015-11-17
Övrigt: Anmälan är bindande. I priset ingår matig smörgås, liten kaka, mineralvatten. Annan dryck finns att köpa.

Välkommen på höstens stora seminarium 17 november på Maximteatern med aktuella föreläsningar, stipendieutdelning och underhållning.

16.30   Registrering börjar - dörrarna öppnas
17.30

Alexandra Charles hälsar välkommen och presenterar mottagarna av  Kvinnor&Hälsas forskningsstipendier tillsammans med Karin Schenck-Gustafsson. Anna Starbrink, Stockholms hälso- och sjukvårdslandstingsråd, delar ut stipendierna.

Richard Hobert överräcker 1,6miljonerklubbens Vetenskapspris och Journalistpris för 2015.

17.50

”Våra hormoner - hur  påverkar de vår hälsa och livskvalitet?”

Våra könshormoner, testosteron och östrogen, har stor betydelse för vårt välbefinnande och vår allmänna hälsa. Mats Holmberg, läkare och androlog, berättar vad som händer när de hamnar i obalans.

18.20

”Prostatacancer – en kvinnofråga.”

För många män är prostatacancer tabubelagt. De vill inte tala om det, än mindre behandla den. Kvinnor spelar en viktig roll igenom att uppmuntra männen att gå på kontroller. Tidig upptäckt och behandling minskar risken för impotens och livshotande cancer.

Journalisten Annika Dopping och överläkare Tom Wiklund från cancersjukhuset Docrates pratar om vikten av kvinnans engagemang i prostatacancer.

18.55   Plats på scen för trubaduren Kasper Skarrie
19.10   Paus med förtäring
20.00

”Att stressa sig sjuk – en kvinnofråga?”

Stress under en längre period kan leda till allvarlig sjukdomar som t.ex

utmattningssyndrom. Alexander Wilczek, överläkare och verksamhetschef, Ersta Psykiatriska klinik, sätter ljus på stressens ohälsosamma inflytande på framför allt kvinnor.

20.30

”Många lider i det tysta - förstoppning är en sjukdom som andra – våga sök hjälp!”

Kronisk förstoppning är ganska vanligt , mer hos kvinnor än hos män. De som drabbas söker sällan hjälp då problemet anses vara pinsamt – dags att sätta punkt för den attityden! Vi ger dig information och verktyg att hantera tarmbesvär på bästa sätt.

21.00   Bollywoodopera i Botkyrka – dansaren Usha Balasundaram och operasångerskan Charlotta Huldt-Ramberg ger oss axplock ur en unik föreställning på Subtopia.
21.15   Avslutning – tack för ikväll.

Varmt Välkommen!

Evenemanget är fullbokat!