Frukostseminarium 5 februari

När: 5 februari 2013, kl: 07:30
Plats: Strand Hotell Radisson Blu, Nybrokajen 9
Pris: 125,00 kr för medlem / 175,00 kr för övriga
Platser: Platser finnes
Bokningsbar t o m: 2013-02-03
Max antal biljetter/pers: 1
Övrigt: Anmälan är bindande

Frukostseminarium om att skapa möjligheter i omöjliga situationer

 

Eldsjälen Julia Mjörnstedt berättar sin egen historia, om sitt engagemang och hur hon grundade organisationen Ung Cancer som ger nytt hopp till många.  Ung Cancer har tilldelats flera utmärkelser för sitt arbete så som "Årets Kommunikatör", "Svenska Hjältars Eldsjälar" och stipendiet "Ungt Ledarskap". Möt också Marianne Scheja som talar om icke-sårande kommunikation och hur man lyssnar aktivt för att verkligen förstå andra. Välkommen till en inspirerande morgon om att skapa möjligheter i omöjliga situationer!

Program
5 februari på Strand Hotell

7.30-8.00 Registrering och frukost

8.00
Alexandra Charles hälsar välkommen 

8.10
Organisationen Ung Cancers grundare och generalsekreterare Julia Mjörnstedt berättar om sin resa. Om hur det är att vara 21 år och odödlig och samtidigt få diagnosen tjocktarmscancer. Om hur man kan vända det hemska, svarta och jobbiga till det som idag är en av Sveriges mest framgångsrika ideella organisationer. Men framför allt om varför det måste vara "okej att känna". Möt Julia och inspireras av att se möjligheter och innovation i en extremt utmanande situation.  

8.45 Marianne Scheja ger oss en inblick i tydligt icke sårande kommunikation och några konkreta verktyg som både förebygger och löser konflikt. Att lyssna är en viktig del av kommunikation och att lyssna aktivt och verkligen förstå andra och lämna ett tydligt budskap är ännu svårare. Marianne tagit fram en samtalsmodell som fungerar både i kraftfullt utåt- och inåtagerande och som gör att du kan hålla din egen inre balans och styrka. Marianne är leg sjuksköterska, grundutbildad psykoterapeut i KBT på Karolinska Institutet och arbetar med enskilda, par- och familjer samt håller kurser i tydlig kommunikation och konfliktlösning för företagsledare och arbetsgrupper.  

9.15 Frågestund med Julia och Marianne

9.30 Avslutning

Varmt välkommen!

Bokningen är stängd sedan 2013-02-03 23:59:00!