Gävle - Woman in Red

När: 16 mars 2020, kl: 17:00
Plats: Clarion Hotell Winn Konferens, Norra Slottsgatan 6, Gävle (vid Stortorget mittemot F&S) Dörrkod 1010
Pris: 225,00 kr för medlem / 275,00 kr för övriga
Platser: Platser finnes
Bokningsbar t o m: 2020-03-11
Övrigt: I priset ingår Wraps, kaffe och frukt. Lotteri (endast swish). Anmälan är bindande. Vi skickar inte ut biljetter utan har namnlistor i entrén.

Välkommen till en kväll med kvinnohjärtat i fokus

Måndagen den 16 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben in till Woman in Red på Clarion Hotell Winn Konferens.

Vi ser fram mot en fantastisk kväll med intressant information och glädje. Vi har tre inspirerande föreläsare som informerar om kvinnohjärtat. Överläkare kardiologi, chefläkare Lars Svennberg talar om hur eller om det går att förebygga infarkt. ST-läkare Ida Kåks talar om Kvinnor med bröstsmärta och ST-läkare Gustav Mattsson informerar om förmaksflimmer.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Program

17.00 Mingel med wraps. Vin finns till försäljning.

18.20 Karin Östhol hälsar välkommen

18.30 Lars Svennberg, Överläkare kardiologi, chefläkare, Gävle Sjukhus ”Går det att förebygga infarkt och död” ”Vad är preventiv kardiologi” 

19.00 Ida Kåks, ST-läkare Gävle Sjukhus ”Kvinnor med bröstsmärta”, en fallbaserad föreläsning med exempel på orsaker till akut bröstsmärta 

19.30-19.50 Paus, kaffe och frukt

19.50 Gustav Mattsson, ST-läkare Verksamhetsområde internmedicin, Gävle Sjukhus ”Förmaksflimmer”, förmaksflimmer utgör en folksjukdom med varierande symtombild, vissa känner inte av någonting alls medan andra kan vara hårt drabbade. Oavsett symtom medför förmaksflimmer ofta en ökad risk för stroke och hjärtsvikt. Sjukdomen kräver därför en individualiserad handläggning.

20.20 Musikalartisten Amanda Roynesdotter Björu samt kontrabasisten och komponisten Magnus Larsson underhåller. De spelar kända o okända vackert arrangerade låtar som framförs i enkel tappning med kontrabas och sång, tex Monica Zetterlund och Aretha Franklin.

20.40 Modevisning

21.15 Tack för i kväll

Bokningen är stängd sedan 2020-03-11 20:59:00!