Alla priser är angivna i SEK. Betalningsvillkor

Malmö - Höstseminarium 20 nov

När: 20 november 2019, kl: 18:00
Plats: Scandic Hotel, Triangeln, Malmö
Pris: 225,00 kr för medlem / 275,00 kr för övriga
Platser: Platser finnes
Bokningsbar t o m: 2019-11-15
Övrigt: I priset ingår matig smörgås, kaffe & kaka. Vin kan köpas i baren. Anmälan är bindande.

Välkommen till 1,6 & 2.6 informationskväll 20 nov, om hjärt- och kärlsjukdomar vid diabetes. Oseteoporos, en förbisedd sjukdom, en diagnos och rätt behandling kan förhindra varannan ny fraktur.

Professor Peter Nilsson informerar om nyheter som förklarar hjärt- och kärlsjukdomar vid diabetes och hur nya läkemedel kan minska riskerna. Han informerar även om  ny forskning som undersöker varför vissa individer med t.ex. typ 1 diabetes under lång tid (40-50 år) kan klara sig utan större komplikationer. Peter Nilsson hoppas i sin forskning att kunna kartlägga olika skyddsmekanismer.

Bjarne Löfgren, PhD, överläkare ortopediska kliniken, informerar om folksjukdomen osteoporos, eller benskörhet som den också kallas. En vanlig men ofta förbisedd sjukdom som kan leda till upprepade frakturer. Trots att sjukdomen är mycket vanlig särskilt hos kvinnor +50 år, och att det finns effektiva behandlingsmetoder, är det få som får behandling. En diagnos och rätt behandling kan förhindra varannan ny fraktur. Vilka riskfaktorer finns? Hur utreds osteoporos och hur behandlas sjukdomen? 

Anmäl dig här! Sista anmälningsdag 10 nov.

Program

18.00  Mingel

18.30  Anne-Christine Arnebring hälsar välkommen

18.35  Bjarne Löfgren, PhD, Överläkare , Ortopediska kliniken, Skånes  Universitetssjukhus. ”Osteoporos - folksjukdomen som inte känns innan du får en fraktur”

19.15  Frågestund

19.30  Paus med matig smörgås och kaffe + kaka

20.00  Dietist informerar om vikten av vad vi äter och hur det påverkar oss, när det gäller diabetes och hjärt-/kärlsjukdomar

20.20  Peter Nilsson, Professor i kliniskkardiovaskulär forskning vid Lunds Universitet och överläkare på en klinisk forskningsenhet på SUS i Malmö. Peter Nilsson har mångårigt intresse för diabetes och riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdomar. Dessutom är han specialist i allmänmedicin. ”Nyheter som förklarar hjärt- och kärlsjukdomar vid diabetes och hur nya läkemedel kan minska riskerna.” 

21.00  Diskussion o frågestund

21.30  Avslutning

 

Bokningen är stängd sedan 2019-11-15 20:59:00!