Helsingborg - KulTura

När: 21 november 2019, kl: 17:00
Plats: Knutpunkten övre våning vid färjeläget ForSea
Pris: 350,00 kr för medlem / 380,00 kr för övriga
Platser kvar: Evenemanget är fullbokat!
Bokningsbar t o m: 2019-11-18
Övrigt: OBS! Medtag ID kort. I priset ingår biljett, smörrebröd, ett glas vin, kaffe & kaka. Anmälan är bindande!

Välkommen till KulTura 21 november!

Denna gång träffar du den välkända radiorösten och journalisten Ulrika Knutson och initiativtagaren Camilla Bergwall med succén Kvinnokarta Helsingborg!

 

Elin Wägner var långt före sin tid och det är först nu som tiden hunnit ifatt henne. Som en av Sveriges viktigaste författare under 1900-talet är hon framförallt ihågkommen för klassiska romaner som Norrtullsligan och  Pennskaftet. Men inte minst var hon civilisationskritiker. Wägner utmanade sin samtid, och ansågs besvärlig. Hon var en hård moralist som krävde det omöjliga av sin omgivning kampen för rösträtten, freden, kärleken och miljön skulle gå före allt annat.

Journalisten och författaren Ulrika Knutson har skrivit en engagerad och skarpsinnig bok om Elin Wägner, som tar fasta på hennes mer okända sidor. Det är ett modernt porträtt som berör högaktuella ämnen, som sexuella trakasserier och miljöförstöring. Man kan inte låta bli att undra vad Elin Wägner hade tyckt om me too-uppropet och Greta Thunbergs miljöaktivism?

Camilla Bergvall, initiativtagare till Kvinnokarta Helsingborg och mottagare av Helsingborgs stads utmärkelse till minne av Gisela och Oscar Trapp 2018, berättar om projektet Kvinnokarta Helsingborg som vände upp och ner på hela stadens historia för att se vad som fanns gömt mellan raderna. Du får höra om hur projektet startade 2016, vad som hänt under resans gång och om en av de kvinnor som Camilla personligen fastnade för och har efterforskat vidare för att skriva en biografi: Nanny Palmkvist.

Evenemanget är fullbokat!