Skara - Litterär salong

Plats: Västergötlands Museum Skara
Platser: Platser finnes
Bokningsbar t o m: 2019-11-01
Övrigt: I priset ingår smörgås, kaffe/te. Anmälan är bindande.

Venus jag följer med Bacchus jag flyr – en kväll i Bellmans sällskap

Den 6 november arrangerar 1,6 & 2,6 miljonerklubben en kväll i C M Bellmans sällskap med Helena Runelid och Bellmantolkaren Thomas Landahl.

Det blir en musikalisk afton som öppnar litterära dörrar och skapar nyfikenhet och lust. En musikalisk föreläsning med Helena Runelid och Bellmantolkaren, trubaduren Thomas Landahl.

C M Bellman var en svensk skald och hans mest kända verk är diktcyklerna Fredmans epistlar och Fredmans sånger. I hans texter möter vi 1700-talets Stockholm såväl på krogen som i vardagslivets mödor med torgmyller, kärlekssorger, förlossningar, eldsvådor, sjukdom och död! Karaktären Fredman tjänar som vår ciceron och kommentator. I citatet ”Venus jag följer med Bacchus jag flyr” ställer han som så ofta en slags jämvikt mellan vinets och kärlekens styrka!

18.00 Mingel med bubbel. Lotteri och försäljning.

18.30 Helena Runelid och Thomas Landahl: Föreläsning varvas med musik

19.15 Kaffe o smörgås

19.45 Helena Runelid och Thomas Landahl: Föreläsning varvas med musik

20.30 Avslutning

Genomförs i samarbete med Västergötlands Museum och Studieförbundet Vuxenskolan.

Bokningen är stängd sedan 2019-11-01 20:59:00!