Örebro - Hälsodag

När: 26 oktober 2019, kl: 10:00
Plats: Friskis & Svettis City, Fredsgatan 25, Örebro
Pris: 75,00 kr för medlem / 100,00 kr för övriga
Platser: Platser finnes
Bokningsbar t o m: 2019-10-23
Övrigt: Ange vilket träningspass du är intresserad av under Noteringar vid din anmälan. Anmälan är bindande.

Hälsodag för seniorer i Örebro

Lördag den 26 oktober har 1,6 & 2,6 miljonerklubben i samarbete med Friskis & Svettis ett program som inspirerar seniorer till livsglädje för kroppen och knoppen.

Verksamhetschef Helena Tranqvist, Friskis & Svettis, informerar om betydelsen av mjukare träning tillsammans med andra seniorer. Alla får prova på cirkelträning, Core och ett mjukare gympapass. Friskis seniorklubb ska vara både en inspirerande träff och träning på samma gång.


Åsa Andersson, forskare vid Örebro Universitet
och verksam på geriatriska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro: ”Håll dig på benen!”. Fallolyckor innebär ett stort personligt lidande och många fallskador kan förebyggas med relativt enkla medel för en bättre balans. Åsa Andersson ger förebyggande tips.

PROGRAM

10.00  Välkommen

10.10  Helena Tranqvist, verksamhetschef Friskis & Svettis Örebro: Introduktion om träning.

10.15  Åsa Andersson, forskare Örebro universitet och verksam på geriatriska kliniken vid Universitetssjukhuset Örebro: Håll dig på benen!

11.00  Vi testar träning med Friskis & Svettis - välj ett alternativ: 

Seniorklubben

Mjukare träning, skönare gemenskap. Seniorklubben är för dig som känner att annan träning på Friskis är för tuff. Här får du riktig träning, men aktiviteterna är mjuka, snälla och enkla att anpassa efter din förmåga.

Seniorklubben bygger på seniorer som inspirerar andra seniorer. Det gör att det är enkelt att hitta likasinnande och njuta av den mysiga klubbkänslan. Träningen kommer på köpet. Efter några träffar med klubben kommer du kanske känna dig mindre flåsig under promenaden, tycka det är enklare att knyta skorna och lättare att lyfta matkassen. Seniorklubben är träff och träning på samma gång. Vi får under en timme prova Seniorklubbens båda pass, Cirkelträning och Jympa med stol.

Core soft

Hitta din stabilitet. Din kropps mittpunkt och kärna, din core, består av rygg, magr och sida. På Core soft är det här området i fokus men under passet får du också jobba med stabilitet i alla dina leder, din balans och din rörlighet. Under passet jobbar i natyrliga rörelsemönster, som att böja dig ner, sträcka dig upp och vända dig om.

Core soft är grundträning som ökar din kroppskontroll och förbättrar din hållning. Det gör dig starkare både på träningsgolvet och i vardagen. Du tränar utan redskap men med kroppen som belastning. Nära golvet eller stående. Fokuserat eller fritt, inåtvänt eller utåtriktat. Alltid med guidande ledarskap. På Core soft har du gott om tidatt komma in i varje övning och ledaren har ett extra stort fokus på att hjälpa dig hitta rätt i övningarna. Passet passar extra bra om du är ny, ovan eller om du vill träna i ett ostressat tempo.

12.00   Återsamling för en smoothie, sammanfattning samt rörelselotteri med spännande vinster.

OBS! Glöm inte kontanter till lotteriet.

Ca 12.30    Tack och hej för idag

  1. Gemensam lunch på restaurang Sapore för den som önskar. Vi äter pasta med kyckling och mineralvatten för en kostnad av 140 kr. Är du sugen att följa med swisha  pengar till Åsa Eneklo-Sandberg telnr 070 7799607 senast den 23 oktober. DS.
Bokningen är stängd sedan 2019-10-23 20:59:00!