Västerås - Höstseminarium

När: 8 oktober 2019, kl: 18:00
Plats: Västmanlands Läns Museum och Västerås Konstmuseum, Karlsgatan 2, Västerås
Pris: 250,00 kr för medlem / 275,00 kr för övriga
Platser: Platser finnes
Bokningsbar t o m: 2019-10-05
Övrigt: Lätt förtäring ingår i priset. Anmälan är bindande.

PROGRAM 

18.00 - 1,6 & 2,6 miljonerklubbens ambassadör Britt Eriksson hälsar välkommen.

Carina Carnlöf, legitimerad sjuksköterska och doktorand på Tema Hjärta och Kärl, Karolinska universitetssjukhuset, ville undersöka hur förhållandena såg ut i Sverige. De senaste åren har hon utifrån ett genusperspektiv forskat på handläggningen av personer med förmaksarytmier och förmaksflimmer samt hur de upplever sin hälsorelaterade livskvalitet. Carina berättar om sin forskning och resultat hittills. 

Lina Forss - författare, Feelgood är ett tryggt kvinnorum - med tid att trösta barn som slutat tro på tomten/parera ex-mäns tolkning av papparollen/kväva längtan efter kärlek/laga punka/väja för svekfulla män/drunkna i släktens goda råd/hantera inkompetenta chefer. Vardagshjältinnan lever, rasar och reser sig ur askan, om än med sotiga knän. Varför försöka fatta patriarkatet, när det är roligare att peppa matriarkatet? ”Rakt ned i mörkret med gott humör. Som ett riktigt bra Sommarprogram!” beskrev DN och Aftonbladet Lina Forss självbiografiska roman Vildängel.  

Sally Ann-Christine Kihl är en svensk journalist och författare, har varit journalist på Vestmanlands Läns Tidning. ”Vi springer med tomma händer, snubblar, letar i mörkret efter dem vi håller av för att ropa att livet visst är värt att leva. Väntar med skräcken drypande längs ryggraden. Ann-Christine Kihl reflekterar över en bortglömd grupp: de anhöriga som vistas i det stumma vacuumet runt en psykiskt sjuk människa.”

Kl 19.30 - Mingel och förtäring

Kl 21.00 - Tack för ikväll!

Bokningen är stängd sedan 2019-10-05 20:59:00!