Alla priser är angivna i SEK. Betalningsvillkor

Woman in Red, Örebro

När: 19 mars 2019, kl: 18:00
Plats: Odd Fellow hus, Köpmangatan 6-9, Örebro
Pris: 225,00 kr för medlem / 275,00 kr för övriga
Platser: Platser finnes
Bokningsbar t o m: 2019-03-15
Övrigt: I priset ingår en räksmörgås, vatten/lättöl och kaffe och kaka. Vin finns att köpa. Önskas specialkost, meddela vid biljettköp. Anmälan är bindande. Vi har namnlistor i dörren så inga biljetter skickas ut.

Välkommen till en kväll med kvinnohjärtat i fokus!

Den 19 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben in till Woman in Red i Odd Fellows hus i Örebro. Kvällen bjuder på information, inspiration och mycket glädje, där insamling till forskning på kvinnohjärtat står i fokus. Två hjärtspecialister från USÖ berättar om hur åderförkalkning kan förebyggas och att 90 procent av de som har hjärtproblem kan drabbas av åderförkalkning. Eva Gisslén Ståhl och Anders Ekstrand under med jazz och visor.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa. 

Biljetter säljes även hos Margareta Svidèn, telnr 070 7750001.

Program

Kl 18.00 Incheckning , smörgås och försäljning av lotter, medtag kontanter.

18.45 Välkomna

Maja Eriksson Östman hjärtspecialist på Universitet sjukhuset i Örebro hennes föredrag ”Högt blodtryck- the silent killer!”. 

Fredrik Calais överläkare på hjärtsektionen på Universitet sjukhuset i Örebro hans föredrag ”Så undviker du att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar”. Ateroskleros (åderförkalkning), hur bildas det, hur man kan förebygga och hur arbetar sjukvården med de som drabbats. Ateroskleros ligger ju bakom 90% av all sjuklighet i hjärtat.

Paus

Musikunderhållning av Eva Gisslèn Ståhl sång och Anders Ekstrand piano som bjuder på jazz, visor å så lite annat.

Visning av Såfint Design, smycken av återvunna bl.a. gamla bestick och jeans.

Dragning av lotteri och avslutning

Ca 21.30 Tack för ikväll och vi tackar våra samarbetspartner.

 

Bokningen är stängd sedan 2019-03-15 15:00:00!