5/7 Hur kan e-hälsa gynna kvinnors livskvalitet?

När: 5 juli 2017, kl: 14:30
Plats: Landshövdingens Trädgård, Korsgatan 4, Visby
Platser: Platser finnes
Bokningsbar t o m: 2017-07-04
Övrigt: Gratis inträde

Hur kan nya aktörer inom digital vård bidra till att fler kvinnor får bättre diagnoser och bättre vård? Vad händer i vårdprocessen när kvinnor kan utföra DNA-baserade tester i hemmet? Hur påverkar detta människors inställning till bland annat tabubelagda sjukdomar såsom könssjukdomar?

Anne Kihlgren är kvinnan som utvecklade DNA tester på Statens Kriminaltekniska Laboratorium och nu är VD och en av grundarna av Dynamic Code-ett bolag som erbjuder DNA-baserade hälsotester. Hur kan DNA-baserade hälsotest och e-hälsa skapa kvinnofokus inom vården? Hur kan digital vård komplettera den traditionella vården?

Medverkande:

Anne Kihlgren, VD, medgrundare Dynamic Code. Anne har tidigare varit anställd på SKL - Statens Kriminaltekniska laboratorium
Kristina Gemzell Danielsson, Professor obestetrik o gynekologi, Karolinska Institutet
Alexandra Charles, Ordförande, 1,6 & 2,6 miljonerklubben
Helene Richardsson, Affärsutvecklare, eHälsomyndigheten

Bokningen är stängd sedan 2017-07-04 18:00:00!