5/7 Hur ser framtidens cancerläkemedel ut? Hur skiljer det sig från dagens läkemedel?

När: 5 juli 2017, kl: 15:20
Plats: Landshövdingens Trädgård, Korsgatan 4, Visby
Platser: Platser finnes
Bokningsbar t o m: 2017-07-04
Övrigt: Gratis inträde

Ett svenskt forskarteam är i fronten med att effektivisera processen från idé till läkemedelskandidat och bygga värden inom läkemedelsutveckling för cancer. Hur skiljer sig dagens behandling mot framtidens behandling? Vilka vinster får patienten?Vilka vinster får läkaren?

Under de senaste hundra åren har läkemedelsindustrin jobbat för att ta fram läkemedel mot sjukdomar. En sak som varit ett problem har varit att många läkemedel varit trubbiga och skapat många biverkningar. Idag jobbar forskarna på att förstå viktiga överlevnadsmekanismer för tumörer och därmed kunna slå ut dessa mekanismer så att svårbehandlade, resistenta cancerformer kan bli behandlingsbara.

Medverkande:
Anne Marie Wenthzel, Forskare/Internmedicin, Sprint Bioscience
Jessica Martinsson, Forskare/Läkemedelskemist, Sprint Bioscience
Katarina Hultling, Journalist, föreläsare
Alexandra Charles, ordförande, 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Bokningen är stängd sedan 2017-07-04 18:00:00!